maanantai 27. tammikuuta 2014

Oviaukon listoitusta ja kynnyksen vääntöä


Kirpakkaa maanantaita vaan kaikille jotka käyvät tätä blogia tavaamassa. Ja muillekin tietysti, paitsi Putinille joka tekee homokammoisuudestaan lähes jo taidetta.
Mutta ennen kuin Työnalle kiihdyttää taas itsensä tarpeettomaan raivoon kaikista maailman epäkohdista, niin mennään suoraan asiaan.
It’s only remontointia and remontointi is good!

Tämänkertaiseen postaukseen on hyvät lähtökohdat, sillä kun sain tämän homman tehtyä, niin lausuin mielitietyilleni seuraavasti: siitähän tuli hieno ja eikä hermot menny kertaakaan.

Kuten haukansilmäisimmät ja hyvin muistavat lukijani saattavat muistaa, kerroin blogin alkutaipaleella varasto/kylmähuoneen muuttamisesta työhuoneeksi.

Hommahan tuli tehtyä aina listoituksiin asti, mutta oviaukko josta revin palo-oven karmeineen irti, jäi hyvin koskemattomaksi. Ajattelin että sitten syssymmällä. Muutama syksy siinä sitten vierähtikin kunnes kolmisen viikkoa sitten sain työn alulle. Ja kävipä Työnallesta joku pieni paikallinen maakuntalehti tekemässä juttuakin. Tietenkään en silloin saanut hommaa tehtyä loppuun vaan piti mennä keittiöön turisemaan toimittajan kanssa niitä näitä ja kunnon hommat jäi kesken.
Noh, nyt sitten sain lopulta oviaukon viimeistelyn tehtyä ja sehän on siinä.

Kohteessa ei ollut kynnystä joten siitä piti aloittaa. Meni siitä mistä aita oli matalin ja kävin sahaamassa 48x90 lankusta sopivan mittaisen pätkän, näytin sille hiomakonetta ja sovitin paikalleen.
Piikkasin isoimmat betonitasoitteen muhkurat pois tulevan kynnyksen alta ja suihkautin alle uretaanivaahtoa ja napautin kynnyksen paikalleen. Rautakaupasta alumiinilista ja kynnys oli tehty.
Kynnyksistä en muuten yleensä hirveästi innostu, mutta tässä tapauksessa jokin siihen piti saada, koska huoneiden lattioilla oli muutama kymmenen milliä tasoeroa ja yhtymäkohta oli helpoin hoitaa kynnyksellä.Oviaukkojen reunoihin olin nähnyt vahvan vision listoista. Yön pimeinä tunteina oli uniini leijaillut kuvia noin 70mm leveistä listoista jotka sujahtivat paikalleen ja näkymä oli lähes eteerinen. Koska valmiit listat maksavat kaupoissa yllättävän paljon, killautin isäukolle ja pyysin häntä halkaisemaan muutaman lankun keskeltä kahtia ja leveydeksi 70mm, eli juuri sen verran kuin väliseinän paksuus on. Lankku on muuten samaa tavaraa kuin mistä kynnys tehtiin.
Olisin itsekin halkaissut pöytäsirkkelilläni lankut mutta sanotaanko nyt niin, että sillä Työnallen sirkkelillä ei ammuta. Joten isäukko sai hommakseen sahata omalla, huikan tarkemmalla pöytäsirkkelillään listat Työnallelle.
Sitten kaivettiin taas vanha uskollinen Makitan epäkeskohiomakone ja näytettiin listoille hiukan hiomapaperia karheudella 120. Ja siitähän tuli sileä kuin vauvan hanuri.
Seuraavaksi kulmat jiiriin ja listaa paikalleen. Koska seinät ovat edelleen siporexia, oli kiinnityksessä käytettävä proppuja ja sitten vasta ruuveilla listat kiinni.

Kun koko komeus oli valmis, laitetaan mielitietty maalaamaan vielä listat valkoisella ja homma on niin sanotusti taputeltu.

Kyllä nyt kelpaa mennä taas säveltämään työhuoneeseen mestariteoksia ja musiikkihistorian kulmakiviä koska keskeneräinen oviaukko ei enää häiritse musiikillista flowta ja riko keskittymistä.Ja sitten yksi juttu vielä.
Työnalle on pyhittänyt vasemman silmänsä kokonaan designille ja kauneudelle yleensä. Design esineet ovat hienoja ja kauniita, varsinkin silloin kun ne oikeasti sitä ovat. Toisinaan tuodaan markkinoille koivupölkky ja markkinoidaan sitä designina ja pyydettän siitä kolmatta sataa euroa. Silloin alkaa Työnallella keittämään. 

 Vastaavanlainen asia on nyt tullut design-markkinoille ja se on ne roikkalamput.
Antakaa mun nyt kaikki kestää. Työmaavalaisin josta on vaihdettu musta johto neonväreille ja laitettu katkaisija väliin ja siitä kehdataan nyhtää yli sata euroa!!!
Niitä voi tehdä itse tai sitten ostaa vaan ihan tavallinen roikkalamppu ja käyttää se ylijäänyt satanen vaikka viiniin ja ottaa taksi ja ajaa ympyrää pihalla tunnin pari.
Joku roti!


No niin, tulihan se turha raivo taas sieltä. 
Yritän rauhoittua.
Ensi kertaan rakkaat lukijat!

1 kommentti:

  1. Kyllä tuli siistiä jälkee.
    - jossette olis niin kaukana, tilaisin heti meille tekeen kynnyksiä :D

    VastaaPoista