tiistai 15. heinäkuuta 2014

Puupenkkiä pukkaa


No niin hyvää iltaa vaan täältä uutistoimituksesta. 
Oletteko koskaan katsoneet Huvila&Huussi –ohjelmaa? Työnalle meni kerran katsomaan ja oih ja voih sitä alemmuudentunnetta sekä sitä fiilistä etten saa mitään aikaiseksi, kun olin tuon ohjelman katsonut. Tekivät yhdessä tunnin jaksossa enemmän kuin Työnalle on koko omakotitalo-projektin aikana tehnyt yhteensä. Ja kaikki hups vaan.
Ohjelmassa kun jotain tarvitaan, niin mennään vaan kauppaan ja jutellaan mukavia ja sovitaan mitä otetaan. Tilataan kaivinkoneet ja muut vehkeet pihalle jos siltä tuntuu ja kivimiehet iskemään luonnonkiveä maahan sillä aikaa kun itse valitaan kylpytynnyriä.
Eikö näihin saisi edes realistisia hintoja, vaikka vaan ohimennen siten, että kun se kaivuri ajaa pihaan, niin mitä jo sen kuljettaminen on sinne peräpersereikään kesämökille on maksanut?
Selviäähän se kuluttajalle joka tapauksessa viimeistään siinä vaiheessa kun vaimo on ohjelman inspiraatiosta innostuneena suunnitellut koko pihansa uusiksi ja voivotteleva isäntä soittaa paikalliselle koneurakoitsijalle että tulehan kaivamaan suihkulähde pihalle ja siirrä se vuori tänne kun ei se muutenkaan Mooseksen luo tule.

Noh, sillä aikaa kun olitte mainoskatkolla, niin Työnalle kaivoi vanhempiensa ullakolta lisää vanhaa paksua lankkua ja roudasi ne tilalleen, itäiseen Helsinkiin.
Toisella mainoskatkolla sitten otin hiomakoneen kauniiseen käteeni ja vähän hioin. Ja sitten hioin hiukan lisää ja kun kaikki oli hiottu, niin hion vielä hiukan lisää. Hiottuani sen jälkeen vielä jonkin verran, niin aloitin hiomisen ja lopuksi sitten vain hioin laudat.

Feelingillä sahailin jalat ja hioin muuten niitäkin. 
Viimeisen mainoskatkon aikana öljysin puiset ja vein keittiöön. Mennään näillä nyt hetki.

Alkoivat nimittäin jo olla hiukan liian 2000-lukua nuo pulleat keittiötuolit, joten ajattelin humauttaa istuimet kertalaakista suoraan 1920-luvulle. Nyt ne sopivat paljon paremmin pöydän kanssa keskenään. Nämä tuovat aivan eri tavalla ilmavuutta ja tilaa keittiöönEnsi kirjoituksessa ulko-oven viimeistelystä, lukoista sun muista juttua.1 kommentti: