torstai 25. lokakuuta 2012

Viikon ränni

Hyvää torstaita immeiset!

Talvi näyttää pukkaavan päälle. Työnallenkin on aika vaihtaa reisitasku-työhousushortsit pitkälahkeisiin versioihin ja laittaa denapipon päähän.
Aiemmassa tekstissäni mainitsin rännit jotka on siis syytä uusia. Se on sitten ensi kesän hommia. Nyt on syssy ja ne pitää kuitenkin puhdistaa. Kävin hommaamassa ränninpuhdistajan rautakaupasta koska muut keinot oli jo testattu. Ensimmäinen viritys oli puurimoista väsätty keppi. Näytti oikeastaan enemmän juovuksissa, silmät sidottuna rakennetulta sählymailalta kuin miltään työkalulta. Mutta kyllä se asiansa jotenkuten ajoi.

Edellisenä syksynä vedin vesiletkun katolle ja polviltani suihkuttelin rännit yläpuolelta puhtaaksi. Ja ilman turvavaljaita ja mitään suojavälineitä totta kai. Sieltä oli kaikki mahdollisuudet tulla alas kaksoisvoltilla niskat taittaen.

Lopulta kuitenkin taivuin, kuin norjalainen pyöräilijä ikään ja hankin tämän ränninpuhdistukseen tarkoitetun kapistuksen. Vesiletku päähän kiinni ja menoks sano Bon Jovi.
Mitä ilmeisimmin kiinanviritys tämä on, mutta kyllä sillä sai rännit puhtaaksi. Laitteen päässä on litteä pää joka levitti vesisuihkun kohtalaisen hyvin ja vesijohtoverkon paine riitti putsaamaan lehdet ja muut sonnat pois rännistä. Jos uudelleen saisin valita, valitsisin melko varmasti Fiskarsin räystäskourun puhdistajan. Ja suomalaista työtäkin vielä. 

Eipä muuta tällä kertaa.


1 kommentti:

  1. https://www.facebook.com/kattopesu

    Tuli ainakin kunnolla putsatuksi ja sain vielä rännien pesunkin!

    Kiitos kattopesu.com:in kavereille!

    VastaaPoista