maanantai 15. heinäkuuta 2013

Työkaluvartti ja Noukkija



Viikon alkua arvon lomalaiset ja ne muut jotka työn ikeessä pakertavat. Ja tietysti he joita edellä mainitut asiat ei edes koske. Kaikille siis ihan vaan viikon alkua.

Tässä vaiheessa blogi-kirjoitusta Työnalle esittää täyden supporttinsa maailman parhaalle radiokanavalle, Radio Helsingille. Toivottavasti radiokanava pysyy hengissä.

Tänään on taas kehutun, arvostetun, ihaillun ja jopa kaivatun Työkaluvartin aika.

Minäpä vähän pohjustan asiaa. Meillähän oli terassi. Terassi on muodin mukaisesti laudoitettu siten että lautojen välissä on rakentamisvaiheessa käytetty mittatikkuna timpurinkynää. Eli siis seuraava lauta on aina ruuvattu kiinni siten, että lautojen välissä on timpurinkynän kokoinen väli. Tämä siksi ilma kiertää ja terassille tulee ilmavuutta ja ties mitä.

Mutta onpa kolikolla pari kääntöpuoltakin. Sen harvan kerran kun suomen suvessa  voi syödä ulkona, katetaan kuuden lajin illallinen terassin pöydälle. Joskus jopa vielä runsaammin ja joskus jopa aakkosjärjestyksessä kuten Uuno kaloriamittauksessa

A niinku alkupalat
B niinku perunat
C niinku sillit ja salaatit
D niinku deelusikat
E niinku eväät
ja Ef niinku fenkolit ja fiilit


Varsinkin junioreiden syödessä saattaa ruuan murusia tipahdella mainituista laudan raoista terassin alle. Sehän ei ole hyvä ihan jo sen takia että se saattaa houkutella paikalle jyrsijöitä ja muita tuholaiseläimiä.

Mutta toinen ja huomattavasti enemmän hermoja raastava asia on terassin alle tipahtelevat lusikat ja muut hyödykkeet, puhumattakaan turhakkeista.

Kun sitten kolmas lusikka tipahti lautojen välistä sinne helminauhan ja kolikon kaveriksi piti Työnallen lähteä oikein autotalliin kiroilemaan.

Vaihtoehtoja tavaroiden noukkimiseksi on lukuisia. Yksi vaihtoehto on ruuvata lautoja irti, mutta kuten aiemmasta kirjoituksestani kävi ilmi, ei lautojen ruuvaaminen kovin herkkua ole.
Toinen vaihtoehto on ryömiä terassin alle, mutta todennäköisyys jäädä kiinni juntturaan terassin alle hartioista tai muista ulokkeista on liian suuri. Pahimmassa tapauksessa lautoja pitäisi silti ruuvata irti ja tällä tavalla avittaa hermonsa menettänyt kiroileva Työnalle sitä kautta pois.
Tai miettikääpä nyt palokunta irrottamassa remonttimiestä oman terassinsa alta pois.

Tässä kohtaa astuu esiin todella mainio apuri, Noukkija!

Jaa että mikä? No tämä on ehkä kaikkein tutuin apuväline autonrassaajille koska laite on omiaan noukittaessa moottoritilaan tipahtaneita ruuveja ja muttereita. Kyseessä on ohut noin puolimetrinen jatke, jonka toisessa päässä on nuppi jota painetaan ja toisessa päässä esiin tulevat metalliset ”sormet”. Kun nupin päästää irti, metalliset sormet vetäytyvät takaisin sisään, tarttuen osaan tai oikeastaan mihin tahansa joka kohdalle sattuu. Luksusmalleissa on jopa magneetti ja lisävalo.

Työnalle kävi taas nuuhkimassa autorassaajien taivasta Motonetissä ja osti ns. deluxe-mallin hintaan 24,90e. Tässä mallissa on lisävarusteena pieni led-valo ja peili. Ongelmana oli vain pään paksuus. Ei mahtunut lautojen välistä. Palautin ja tilasin nettikaupasta 0,75e hintaan karvalakkimallin. Ei mahtunut sekään. Annoin sen isäukolle ja hän antoi omansa, joka juuri ja juuri mahtui lautojen raosta.

Ja kyllä, sieltä nousi lusikat ja haarukat, piirustukset ja helminauhat. Voi pojat sitä iloa. Ja mikä parasta, lapset itse halusivat ne nostaa. Työnallen ei tarvinnut tehdä asian eteen mitään.

Tämän päivän työkaluvartin työkalu on siis Noukkija. Työnalle suosittelee!

Ja muistakaahan käydä klikkaamassa itsenne Facebookissa seuraajaksi. Se löytyy tosta oikealta!

 



2 kommenttia:

  1. Olisin taannoin tarvinut puolitoistametristä noukkijaa (puoliseinä, josta nousevan sähkörasian reikä ja sormus). Ei ollut. Mutta oli mopin varsi ja sinitarraa sekä taskulamppu. Tänä kesänä hyönteisverkko-oven kiinnipitämiseen tarkoitettu magneetti tippui oven kokoamisvaiheessa terden lautojen väliin. Ei vieläkään ollut noukkijaa, mutta oli rautasahan terä. Sitten siirryimme sisälle kokoamaan, pois terassin rakojen uhkapiiristä. Pitää se vissin tuo virallinenkin noukkija hankkia....

    VastaaPoista
  2. Työnalle suosittelee noukkijaa. Halpa hinta kiroilusta ja menetetyistä hermoista

    VastaaPoista