maanantai 17. maaliskuuta 2014

Television äänenlaadun parantaminenNo mutta hyvää viikonalkua täältä pakkasesta.

Serkkutyttöäni siteeraten: luontoäiti, tuo pikku humoristi iski sitten napakat pakkaset tänne eteläänkin ja niistähän nyt sitten nautitaan s….tana.
Mutta ei se mitään, Työnalle on iskenyt tomaatinsiemenet multaan ja sieltähän pukkaa jo tainta pihalle kuin äänestystulosta Krimiltä. Kevät keikkuen siis tulevi.

Jo pitemmän aikaa Työnalle on haikaillut television äänentoistoa paremmaksi. Kuten kaikki tietävät, ovat taulutelevisioiden paksuudet vain ohentuneet ja sitä myöten ääni ei ainakaan tukevammaksi ole muuttunut. Varsinkin kun yrität katsella keskusteluohjelmaa ja lapset huutavat epävireessä ja kuorossa taustalla, on televisio laitettava erittäin kovalle jotta puheesta saisi selvää. Lopputulos on se, ettei puheesta silti saa selvää ja meteli vain kasvaa sekä lasten että television osalta. Keskiäänistä kolisevaa äänikaaosta pukkaa ja hermo kiristyy.

Suosittelen erittäin lämpimästi käymään lukemassa seuraavan tekstin.
  
Teksti on pitkä mutta sitäkin suositeltavampi luettava. Luin tämän myös mielitietylleni mutta hän keskittyi tekemään pilkkaa minusta ja aiheesta. Mutta tämä lannistanut Työnallea vaan otin näppiksen kauniiseen käteeni ja lähestyin muutamia maahantuojia yhteistyön merkeissä. Se joka Työnallea kiinnosti eniten, oli kyllä hyvä paketti, mutta kustannettavaa olisi tullut liikaa.
Päädyin kustannustehokkaaseen mutta mielestäni näyttävään ja kohtuulaadukkaaseen ääneen.
Alun perin lähdin hakemaan pallonmuotoisia pieniä satelliittikaiuttimia huoneen kahteen ylänurkkaan ja alarekisteri olisi toistettu subwooferilla.

Toinen nykypäivänä tärkeä pointti on bluetooth-yhdistäminen. Voin siis luukuttaa rokettirollia puhelimista, tietokoneista ja tableteista langattomasti.
Tähän huutoon vastasi budjetin raameissa parhaiten Pioneerin XW BTS5-K langaton Bluetooth kaiutinjärjestelmä. Puurunkoiset aktiivikaiuttimet ja löytyivät vielä valkoisena.
Huomatkaa kuvista myös että olen ottanut pois mustat kangassuojat. Siitä on sitten kätevä lasten käydä painelemassa pikku sormillaan elementtien keskustat sisään ja katsoa miten hermot menee alle nanosekunnissa.

Sijoittelu jouduttiin tekemään sisustuksen ehdoilla, ja varmaan joku HIFI-heikki tulee pistämään painiksi Työnallen kanssa tämän takia, mutta anti tulla vaan. Johtojen piilottelu on näissä hommissa ensiarvoisen tärkeää ja ohuella johtokourulla saatiin tämäkin asia hoidettua vajaan parinkympin hintaan. Nämä paransivat television äänentoistoa huomattavasti ja näiden kautta musiikkia voi kuunnella langattomasti laitteella kuin laitteella jossa on Bluetooth. Musiikkisuositus tälle päivälle on brittibändi Mumford & Sons. Aivan loistava bändi, ottakaa haltuun!


Että tällaista tällä kertaa. Ehkä ensi kerralla liataan käsiä ja tehdään oikeita remontteja.  

6 kommenttia:

 1. Häiriköivä nörttinne täällä taas hei. Kaiuttimista en osaa muuta sanoa kuin että hienot ovat. Kuvista ei näy tarkemmin, mutta näyttäisi että nuo vain istuvat kulmarautojen päällä? Kai tuolla on painovoiman lisäksi jotain muutakin pidikettä.

  Mutta niin, oli minulla ihan asiaakin, jos noita kaapelikouruja tykkää käyttää enemmänkin niin suosittelen ihan ehdottomasti tämmöistä: http://dyns.fi/t/kouru Ihan ilmaistahan tuo värkki ei toki ole, mutta ei satu ainakaan meikänörtin silmään kovin pahasti ja tuosta saa aina just sen mittaisen pätkän kuin sattuu tarvitsemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään häiriköivä nörtti. Asiallisia asioita viljelet, kuten tänäänkin. Tosiaan unohdin mainita kulmaraudan. Ostin siis rautakaupasta kulmaraudan ja ruuvasin kylmän viileästi puuruuvilla pohjasta kiinni. Siellä lepää. Ja uskon ettei soundi pahasti tästä kärsi.

   Kiitoskaapelikouruvinkistä. Pitäisi nähdä vielä asennettuna tuo kouru, mutta mitä hintaan tulee, niin ei juuri kalliimpaa kuin tavallinen peruskouru. Metrihinnaksi tulee linkittämästäsi paikasta 2,795e kun taas metrihinta tavalliselle 2m pätkissä myytävällä muovikorulle on noin 2,5e luokkaa. Erittäin hyvä suosittelu siis. Kiitos tästä.

   Poista
 2. Meillä ei näköjään ole pahemmin otettu huonekaluista kuvia. Hyvinjäsennellystä fotoarkistosta löytyi kuitenkin pienen uudelleenrajailun jälkeen tämmöinen. Ehkä tuosta pääsee vähän jyvälle miltä kouru näyttää, edelliseen asuntoon tehtiin tuosta värkistä huoneen nurkasta nurkkaan antenni- ja verkkokaapelointi kun pistorasiat olivat ns. päin takapuolta asennettuna.

  Markkinamiesten kuva hienoilla työkaluilla samasta värkistä näyttää tältä. Minulla ei noita erikoistyökaluja ole, fiskarsin sakset ja mattopuukko riittää ihan hyvin taisteluun ellei tuota kourua ihan päivätyökseen ala vetämään.

  Kuva ei tietty todellisuutta vastaa, mutta ei tuo minun silmään juuri sen rumempi ole kuin nuo kourut ylipäätään. 15x15 milliä ei toki mikään ihan siroin saatavilla oleva hormi ole, mutta töllön alle noita piti pistää 2kpl, kun töllöttimeen kytkee iptv:n, pelikonsolin, tallentimen, dvd-soittimen, lisäkajarit yms pientä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mjaha, suolletaanpa kommentteja ihan urakalla kun ei nuo linkit tykkää toimia oikein eikä muokkausmahdollisuuksia näytä olevan.
   Omista arkistoista kaivettu kuva: https://www.dropbox.com/s/cpv3hmtwmjujhku/DSCN0003.JPG
   Markkinamiesten kuva: http://cdn0.brack.ch/images/1/1/110466/tehalit-rollenkanal-lfr15015-16x16mm-20m-001.xl.jpg

   Ja vastauskin piti mennä edelliseen kommenttiin, mutta kun ei osaa niin ei osaa.

   Poista
 3. Kiitos blogini maininnasta jutussasi. On mukavaa huomata, että teksteistäni on joillekin aidosti hyötyä.

  Sinulla on itselläsikin mielenkiintoinen "ikuisuusprojekti". Tuollaisesta saa kerrostalon vuokra-asunnossa elelevä vain haaveilla.

  Aurinkoista kevättä!

  Terv. Niko
  Teknologian Kehitystä -sivuston julkaisija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kiitoksia itsellesi erittäin havainnollistavan ja asiallisen tekstin kirjoittamisesta. Uskon että moni muukin saa inspiraation ja valaistusta omaan tilanteeseensa luettuaan tekstisi.

   Poista