perjantai 6. maaliskuuta 2015

Remontti muuten kuin itse tehtynä?

 

Perjantaita kansalaiset!
 
Kylpyhuoneen remontti tekee edelleen tuloaan ja hankintojen lomassa Työnalle on myös aloittanut suunnittelun. Olen kuumeisesti yrittänyt etsiä erilaisia 3D-ohjelmia millä voisi mallata tulevaa kylppäriä.
Jos arvon lukijoilla on hyviä vinkkejä, niin antaapi tulla vaan. Myös ruutupaperia olen käyttänyt.
 
Talven pimeinä kuukausina tulee toisinaan pienimuotoisia masennuskausia tai sitten ihan muuten vaan ottaa pannuun ja mitään ei jaksaisi tehdä. Juuri tällä hetkellä on olotila enemmän sellainen että kylpyhuoneremonttia ei jaksaisi tehdä laingan. Saunassa istuminen alkaa muodostua sellaiseksi rituaaliksi, että rentoutumisen sijaan katselen vain suihkun ja lavuaarin paikkaa tai mietin minkälaiset  lauteet pitäisi tehdä.
Jos olisin rahanalle (tiedän yhden rahanallen) niin teettäisin remontin kokonaan. Miten te lähtisitte teettämään esimerkiksi kylpyhuoneremonttia? Itse varmaan kysyisin tutuilta vinkkejä ja suosituksia. Mutta jos tutuilla ei vinkkejä tai suosituksia ole, tai haluaa lisäotantaa, niin mitäs sitten?
 
 
Työnalleen otti yhteyttä Urakkamaailma -niminen web-portaali taikka palvelu. Olen aiemminkin tutustunut tähän palveluun ja kieltämättä idea ja toteutus toimii. Homma on yksinkertainen: palvelu yhdistää remonttia kaipaavat kodit, taloyhtiöt ja muut työmaat parhaisiin ja luotettavimpiin urakoitsijoihin ympäri suomea.
Eli jos Työnallen motivaatio remontoimiseen olisi jatkuvasti laskusuhdanteinen kuin Keskustan kannatus ja silti kylpisin rahassa kuin se toinen nalle, niin ilmoittaisin urakkamaailma -palveluun kylpyhuoneremontin tiedot ja jäisin odottelemaan tarjouksia urakoitsijoilta. Palvelu on ikään kuin ilmoitustaulu töille.
Urakkamaailma tarkistaa jokaisen rekisteröityneen urakoitsijan taustatiedot, jotta kaikista töistä on mahdollista saada kotitalousvähennys. Urakoitsijoista voi lukea myös muiden kokemuksia ja saat myös sopimuksen urakkamaailman kautta. Erityisesti sopimusasia on hyvä asia että siihen saa apua. Työnalle painii sopimusten kanssa myös toisen rakkaan harrastuksensa takia, eli  työn puolesta.
Urakoitsijan taustatietoihin voi myös palvelun kautta tutustua. Joku muukin taitaa palveluun luottaa, sillä sivuston kautta liikkuu vuositasolla noin 100M€ edestä remontteja.
Työnalle suosittelee tutustumaan Urakkamaailma.fi -palveluun jos vasara ei pysy tassussa tai motivaatio tai aika ei remontointiin riitä.
 
Työnallen postiin napsahti pari kappaletta pääsylippuja Lahden Raksamessuille, eli noille Suomen suurimmille rakennusalan messuille. Koska Työnalle ei itse ehdi sinne, niin joviaalina Nallena luovutan pääsyliput ensimmäiselle lukijalle, rakastajalle tai vihamiehelle, joka minulle mailia pistää tai kommentoi tämän tekstin kommenttikenttään. Voin pistää myös postilla tulemaan. Pitäkää kiirusta, sillä messut ovat viikon päästä viikonloppuna.
 
Mutta eipä Työnallella tähän hätään muuta. Motivaatiota etsiessä.
 

 

 

 

 

12 kommenttia:

 1. Kalusteiden mallaamiseen olen käyttänyt moneen kertaan Sweethome3D-softaa (http://www.sweethome3d.com/). Mitään teknisiä raapustuksia tuolla ei tehdä, mutta pikselisohvia on paljon kevyempi siirtää kuin niitä oikeita versioita. Ihan sitten tekniikkacadia en ole oikein löytänyt avoimen softan valikoimasta, FreeCADissa on jonkinlainen talomoduli (http://tinyurl.com/l4b4rkl), mutta kokemuksia ei ainakaan toistaiseksi ole pahemmin kertynyt.

  Mitä noihin raksapiletteihin tulee niin Työnalle voi olla antelias jollekin toiselle, meikänörtti leikkii viikonlopun metsuria pihapuiden kanssa eikä täältä 500 kilometrin päästä perheellinen muutenkaan heilahda yhtäkkiä Chicagoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaha, juu kiitos näistä vinkeistä. Täytyy tarkistaa. Sketchupin latasin ja kokeilin, mutta vaatii vähän liikaa säätämistä Työnallen hermoille.

   Laitellaan pilettiä matkaan muualle jos kiinnostuneita ilmenee.

   Poista
  2. Hei! Täällä olisi lahtelainen innokas menemään raksamessuille, jos postin kautta ehdit lähettää. :) sini.lampi@jippii.fi

   Poista
 2. Hei!

  Olen toteuttanut viime keväänä kylpyhuoneremontin omassa kodissani! Postauksia satelee vasta nyt blogiini ja mukana on edullisia DIY-projekteja!

  Käy kurkkaamassa, jos vaikka saisit inspiraatiota tai ideoita! :)
  http://wellitsureaintprada.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti tämä ei tule kahta kertaa...

  Heipähei! Mukava blogi sinulla.

  Kylppärin jos haluaa remontoida niin ensimmäiseksi varmaan kannattaa miettiä budjetti. Tämä kun on selvillä niin etsii sopivan remonttireiskan. Ja paino sanalla sopiva. Jotenkin tuli sellainen tunne, että "haluat säästää ja tehdä itse" mahdollisimman paljon.

  Sopivalla tarkoitan sellaista ukkoa joka ymmärtäisi vähän DIY tyylistä remontointia. Kertoo sulle mitä itseasiassa tehdään ja minkä takia. Kyseinen ukko hoitelisi monimutkaisemmat hommat ja antaisi sun tehdä ne yksinkertaiset ja aikaa vievät. Tuli nyt mieleen esimerkiksi vaikka vesieristysten levittely. Nurkat, reunat, kaivot ja muut läpiviennit saattaa olla vähän hankalia mutta muutenhan vesieristäminen on kuin maalaamista.

  Jos ei tuttavapiiriin kuulu "Sopiva Remonttireiska" tm niin kannattaa tiedustella vaikka puskaradiosta tai sitten soitella remonttifirmoille ja kysyä liikenisikö heiltä yks ukko pariksi iltaa per viikko muutaman viikon ajaksi. Harvemmin yrittäjiä nyt ihan suunnattomasti närästää jos työntekijällä on omia bisneksiä.

  Toinen juttu on tietysti jos ei ole kuin yksi kylppäri tai parhaimmillaan yksi vessa niin melkein kannattaa unohtaa koko juttu. Ellei vanhemmat, anoppila tai kaverit ole ihan naapurissa.

  PS

  Miten muuten kävi sen lattian kanssa? Joku postaus taisi olla siitäkin mutta en muista tulitko johonkin ratkaisuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työnallehan siis on edelleen DIY -hengellä tekemässä kylpyhuoneremonttia. Sähkäriä ja putkaria kysellään välillä paikalle, mutta muuten teen kyllä homman itse.
   Olet toki oikeassa siinä että budjetti kannattaa miettiä yms.
   Urakkamaailmasta saa siis kilpailutettua nuo remonttifirmat ja saa vertailun tehtyä suht helposti. Toki muutkin keinot ovat sallittuja, tämä nyt oli yksi tapa saada ammattilainen paikan päälle.

   Lattia saa odottaa kuten siinä Bondin leffassakin sanotaan, vai oliko se just niin? No mutta kuitenkin, lattia on nyt toissijaisella puolella, sillä kylpyhuone- ja saunaremontti ovat prioriteettina ensimmäisenä.
   Vinyylikorkkiin päädyn mitä suurimalla todennäköisyydellä.

   Poista
 4. Moro, tosta löytyy ihan CAD-pohjainen ilmaisohjelma, jolla saa auki tavan CAD-kuvatkin ja pääsee siis jopa muokkaamaan :)

  http://www.solidworks.com/sw/products/draftsight-professional-trial-new-users.htm?scid=ext_em_DraftSight_activation

  Eikun piirustelemisiin vaan...

  Mika

  VastaaPoista
 5. Kalustewebin sivuilla löytyy myös kätevä ohjelma jolla pystyy suunnittelemaan haluamansalaisen kylppärin. Suosittelen!

  VastaaPoista
 6. Kalustewebin sivuilla löytyy myös kätevä ohjelma jolla pystyy suunnittelemaan haluamansalaisen kylppärin. Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä. Olen tosin jo suunnitellut (ainakin mielessäni) kylpyhuoneen ja remontti alkaa juhannuksen jälkeen. Toivotaan että joku muukin löytää tuon Kalustewebin tämän vinkin perusteella.

   Poista