keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Laatoitus valmis, Työnalle valmis

Helevettiläinen, suurten tunteiden vuoristoradan jälkeen alkaa olemaan jo kylppäri sen näköinen, että siitä tulee kylpyhuone. Se on nimittäin laatoitettu nyt kokonaan. Saumausta odotellessa.
 
 
Sen verran tarkaksi meni naapurilta ostetut luononkivilaatat, että seitsemän kappaletta jäi vajaaksi. Laitoin kiukaan taakse ylijääneitä 10x10 –laattoja ja niitähän ei sieltä kukaan katsele, paitsi kiuas, jonka ostin myös jo. Harvia linear 16. Se on sellainen pikkuinen nätti musta kiuas ja hinnaksi tuli 250e. Ostin kostoksi vielä valkoisia koristekiviä siihen päälle, niin ei tule sitten sanomista.
Kiukaan seinän taakse ajattelin ensin hankkia jo muotiin asti muodostunutta koristekiveä. Sellaista luonnonkivestä tehtyä rosoista kiveä, mutta nähtyäni neliöhinnan, tulin tulokseen että parempi laittaa samaa kivimosaiikkia mitä lattiassa suihkun alla ja seinälläkin jo on. Kassellaan.
Puolitetulla seinällä käytin alumiinista reunalistaa ja sehän vastan on helppo tapa saada nättiä jälkeä reunoihin ja kulmiin. Hintakaan ei ole mielestäni paha (n.20e -> 2,5m) ja muovikulmalistaa huomattavasti nätimpi.
Olen tässä myös miettinyt yön pimeinä tunteina, että pitäisikö työvaiheista kertoa enemmän, tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin, mutta tulin tulokseen että sellaisia videoita ja ohjeita on pilvin pimein netti täynnä. Toisaalta myös huono asia että niitä on paljon, mutta kannattaa katsoa sen valmistajan sivuilta linkit videoon, jota tuoteperhettä käyttää. Esimerkiksi Työnalle käyttää Weberin tuotteita ja laatoituksesta on hyvät videot heillä ladattuna youtubeen. Ja tietenkin työohje kannattaa katsoa tarkasti. Ja kun tekijänä ja kertojana toimii vielä ihana Kirsi Laamanen, niin mikäs siinä on laatoitusta aloitellessa.
Suurempia vastoinkäymisiä ei ole tullut vastaan. Parisuhde ottaa koville näissä hommissa, molempien tulee joustaa ja lienee sanomattakin selvää, että Työnalle ei ole kovin hyvä joustamaan. Se aiheuttaa kireyttä ja hermostusta ja se taas tekee noidankehän remonttiin. Hampaat irvessä pohtii, että jaksaako se toinen nyt lasten kanssa säätää kesälomallaan sillä aikaa kun toinen iskee laattaa seinään. Eipä silti, oli se mielitietty mukana laatoittamassa saippuatelineitä ja saunan lattialaattaa. Tarttis vissii kukkapuska ostaa. Saakohan niitä rautakaupasta?
Mutta koska ikä painaa ja polvia särkee, en jaksa enempää tänään turinoida vaan antaa kuvien puhua puolestaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti