torstai 21. marraskuuta 2013

Energiakulutuslukemia ja viinin hivelemää mieltä

Se on kuulkaa nyt sillä lailla että päivää taloon! 


25000 lukukertaa on paukkunut rikki ja seuraavaksi tavoitellaan 50 000.
Rakkaat lukijat, suositelkaa loistavaa blogia tutuillenne ja kavereillenne, Facebookissa ja Twitterissä, turuilla ja toreilla. Ja muistakaa myös mainostaa Työnallen Suurtapintaremonttia-blogia siinä sivussa.

Lunta ei nyt vaan pukkaa ja kyllä se olisi tervetullutta. Ihan jo sen takia että saisi valoa elämään. Toisaalta lumettomuus ja korkeammat lämpötilat tuovat säästöä lämmityskuluissa.
Säästetyt eurot voi sitten vaikka sijoittaa viineihin tai mihin ikinä haluaakaan. Mainostelin jossain aiemmassa kirjoituksessani vuoden viiniksikin valittua Yhdysvaltalaista Kungfu Girl Riesling 2012 valkoviiniä. Työnallella se ei kestänyt vuotta vaan yhden illan, mutta hyvää oli. Koska talvella kuuluu lipittää punaviiniä, on vain oikeus ja kohtuus että mainostan myös saman valmistajan, eli Charles Smith:in The Velvet Devil Merlot punaviiniä. Tästä en ole varma, saako tätä handelista, mutta Siljan laivoilta ainakin. Kannattaa napata mukaan. Menee seurusteluviininä mutta myös lihaisan ruuan kaverina. Muisti-nyrkkisäännöksi riittää molemmista viineistä niiden tavallisuudesta poikkeava, lähes sarjakuvamainen etiketin kuvitus.

Ja nyt jää jo toiseksi lämpöpattereidenkin napsuminen kun tilan valtaa Työnallen suu joka napsaa siihen malliin ettei muista enää mitä oli kirjoittamassa. Viinihammas se siellä naksuu, ihan ovat olut- ja kahvihampaan vieressä, kaikki nätissä rivissä.

Niin, se energiakulutus. Vuosipäiväkaffet juotiin taas vesi-ilmalämpöpumpun kanssa ja sain hiukan statistiikkaa ylös.

Ajalla 1.10.2011 – 30.9.2012 talomme kulutti sähköä kaiken kaikkiaan 14267 kWh
Ajalla 1.10.2012 – 30.9.2013 talomme kulutti sähköä kaiken kaikkiaan 14612 kWh

Sehän tarkoittaa sitä ettei mikään ole muuttunut. Jos Työnalle haluaa suurempia eroja näihin lukemiin on iskettävä rahaa tiskiin että säästämään päästään.
Yläpohjan eristäminen puhallusvillalla on melko varmasti seuraava askel tällä saralla. Kustannusarvio tälle on parin tonnin luokkaa.

Mutta jotta ette unohtaisi lämmitysjärjestelmän päivittämisen tärkeyttä, näytän teille vielä kahden eri vuoden tilastolliset palkit Helsingin Energian sivuilta. Tarkemmin ottaen Sävel+ -palvelun sivuilta.Vuonna 2011 (yllä) näette että huhtikuun lopussa pesue on muuttanut taloon ja kiinnittäkää huomiota kesäkuukausiin. Tasaista pötköä pukkaa joka kuukaudelle. Eli kesällä on lämmitetty käyttövettä erittäin kalliisti, kesäkuukausien lämpimät ilmat eivät ole vaikuttaneet kulutukseen juuri mitenkään.Toisessa kuvassa vuonna 2012 näette kesäkuukausien kulutusmäärien laskevan hyvin pienelle tasolle. Joskin esim. Joulukuussa on ollut suurempi kulutus. Tähän lienee vaikuttanut myös kylmempi talvi.

Eli, jos teillä on omakotitalo ja yösähköllä lämpiävä lämminvesivaraaja, niin harkitkaa lämmitysmuodon päivitystä.
Ja jos päätätte vaihtaa, niin muistakaa että pankista saa siihen puuhaan lainaa pienemmällä marginaalilla kuin muihin kulutusluottoihin.

Täällä Työnalle, Helsinki. Hyvää loppuviikkoa ja hei hei! (ja kippis)


4 kommenttia:

 1. Eikös sun pitäisi vielä ottaa huomioon lämmitystarvelukemat, jotta vuodet olisivat vertailukelpoisemmat? Sitten vasta tietäisit, onko jokin muuttunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se pitäisi, ja pitäisi myös hankkia erillinen mittaus lämpöpumpulle. Mutta kun ei sitä jaksa ja ehdi. Ajattelen asian enemmän niin, että käyttösähkö on suunnilleen aina sama. Hyvä pointti tosin.

   Poista
  2. Noh, nyt kun nopeasti katsoin vuoden 2011 keskilämpötilaa Joulukuulta, oli se 3,4
   Vuoden 2012 Joulukuu oli -5,3
   Seuraavan vuoden päivitykseen lämmitysenergian osalta lupaan pyhästi tämänkin päivittää. Kiits muistutuksesta.

   Poista
 2. Meikäläinen tais höyrähtää pelkästä viinipullon etiketin atraimesta sen verran, että näki vaan punasia palkkeja ja vielä alimmassa oikeen sopuisina laskusuunnassa. Vuaden päästä näkee jo konkreettisemmin lukee palkeista, jos yleensä mitään näkee ;D

  VastaaPoista