lauantai 23. marraskuuta 2013

Työnallen horjahdus ja Risto-Matti Ratian lehtiteline. Kaiken voi korjata?

No mutta hyvää lauantai-iltaa teille kaikille lottoarvonnan parista.



Työnalle on kova urheilumies. Ainakin väittää niin. Jo useamman vuoden ajan Työnalle on käynyt jokakesäisessä miehisessä loppukesän mittelössä, jossa punnitaan se kaikkein kovin kunto ja jossa mitataan henkistä kanttia aina siihen viimeiseen vapinaan asti. Se on nimittäin Sexkampen, kuusinottelu, jossa on seitsämän yleisurheilulajia. Tietenkin.

Kokovartaloöljyttynä ovat raavaat uroot mittailleet toisiaan seuraavissa lajeissa: kiekonheitto, kuulantyöntö, korkeushyppy, 100m juoksu, pituushyppy, keihäs sekä 400m.
Sexkampen-organisaatio on pyrkinyt pitämään mittelöpaikan sijainnin salaisuutena aina viimeiseen asti, ihan jo siitä syystä, että paikalle soljuu usein satamäärin naisia.

Joka vuosi myös ottelupaikka vaihtuu ja se perustuu siihen, että voittajan paikkakunnalla kisaillaan seuraavan vuoden kisa.
Tänä vuonna mittelö oteltiin optimiolosuhteissa, Helsingin Pukinmäessä. Urheilupyhättöön kokoontuivat taas tutut kahdeksan loppuun asti trimmattua hahmoa, joiden pinkeitä lihaksia hiveli elokuinen lämmin lounatuuli. Mutta ei siitä kisasta sen enempää, sillä Työnalle ei voittanut.

Jälkipelit, eli pisteidenlasku ja loputon spekulointi tapahtui tänä vuonna Työnallen residenssissä. Ensimmäinen tunti meni tietenkin pelkästään tiluksia katsellessa ja Työnallen remontteja arvostellessa.
Tuon jälkeen siirryttiin grillaamisen ja itsensä palkitsemisen maailmaan.  Hiiligrillin kupeessa, eli rillin kuppeessa, Työnalle näytti parhaat puolensa ja grillasi urheiluväelle kuuluisia ribbsejään. Siis possun ribbsejä.
Myös muut olivat kantaneet kortensa kekoon, ja jokainen loppuun asti hiottu atleetti oli tuonut jotain syötävää ja juotavaa. Ruokailu, voittajan ja muiden palkitseminen oli tosiasia. Itseään itse kukin palkitsi hyvin.

No mutta, miksi tämä koko tarina remontti-blogiin? Noh, toisinaan voi käydä niin, että salskeimmankin uroon koordinaatiokyky ja keskittyminen saattaa herpaantua herkimmällä hetkellä. Sinä sokeana hetkenä jolloin sankarinne saattaa olla vieraan voiman vietävissä. Sinä hetkenä jolloin sitä vähiten odottaisi.
Sellainen hetki koitti Työnallelle tuona kohtalokkaana iltana. Nimittäin puoli pulloa olutta juotuaan ja saunanraikkaana hetken momentumissa leijaillessaan, Työnallen vasen jalka horjahti hiukan takavasempaan ja kohtalokkain seurauksin Työnalle kaatui Risto-Matti Ratian suunnittelemaan  järjettömän kauniiseen lehtitelineeseen. Tuon lehtitelineen Työnalle oli löytänyt Askosta, ja löytää niitä vieläkin sieltä.

Koko pointti tässä asiassa on nyt kuulkaa se, että ne eivät ole kovin vahvarakenteisia, ja Työnallea korpesi suuresti se, että kovanonnen lehtiteline meni rikki. Työnalle korjasi lehtitelineen.

Mutta mitä tekee Työnallen jälkikasvu muutamaa kuukautta myöhemmin? Kaatuu päälle. Ei tosin urheilukilpailun adrenaliinin ja palkintojen huumassa, vaan silkasta innostumisesta.

Työnalle huoltaa ja korjaa jälleen. Se on nimittäin sillä lailla, että jos Risto-Matti saisi tästä tietää niin varmasti kääntyisi haudassaan, ja kaveri ei ole edes vielä kuollut.

Tein lehtitelineeseen uudet, ylimääräiset tuet jo ihan sen takia, että vanhat liimaukset alkavat olemaan liian hauraita. Lehtiteline oli siis hajonnut ns. säpäleiksi Työnallen horjahduksen takia, ja ne ovat liimattu säikeinä kiinni.




Uudet osat maalasin mustalla spraylla. Kas kun en enää liikaa jaksanut säätää. Lopputulos on mielestäni ihan hyvä. Vaikka en ehkä heti huomenna aamuhesuria kalsareissa hakiessani jaksaisi tavata puuseppäneuvoston puheenjohtajaa, saatika itse herra Ratiaa. Melko varmasti saisin molemmilta lämmintä avokämmentä tai ainakin kunnon torut.


Mutta Työnallelle on omakotitaloasumisen myötä kasvanut sellainen mentaliteetti, että lähes kaiken voi korjata.
Rakkaat ihmiset, hyvät lukijat ja muu rahvas. Yrittäkää korjata tavaroita, esineitä ja suhteita. Kaikki on periaatteessa korjattavissa jos niin haluaa. Eivät ne välttämättä kauniilta näytä tai kuten uutena, mutta onpahan yritetty.
Pitäkää huolta tavaroista ja toisistanne. 

Ja vielä hatunnosto Risto-Matti Ratialle, liian vähän arvostusta saaneelle loisteliaalle taiteilijalle, jota Työnalle arvostaa suuresti.

Ja hei, nyt kun vielä kerran katsotte ensimmäistä kuvaa, niin se näyttää kääpiön Barcelona-tuolilta. Eikö?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti