keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Laatikosto työhuoneeseen

 
 Sehän on vuoden viimeinen päivä. Vuoteen 2014 mahtuu paljon tehtyjä ja tekemättömiä remontteja, kunnostuksia ja visioita. Unohtamatta tietenkään lukemattomia määriä hermojen menetyksiä ja kiroilua. Työnalle yrittää kuitenkin vähentää kiroilua, mutta kassellaan miten käy.
Tulevana vuonna luvassa kylpyhuoneen remontointi, noin niinku kokonaan. Eli vanha puretaan kokonaan ja kaikki uusiksi, sauna mukaan lukien.
Tätä varten on Työnalle aloittanut jo materiaalien hankkimisen ja aikaa on siis vielä tehdä edullisia hankintoja aina kesään asti.
Hienona ajatuksena on remontoida kylpyhuone kesän aikana. Kesällä voi nähkääs viedä perheen pihalle ja pestä koko jengin puutarhaletkulla.
 
Mutta jotta saadaan niputettua tämä vuosi, niin kerrotaan vielä työhuoneen loppusilauksista.
 
Koska aiempi työhuoneen työpiste oli lipasto, oli siinä myös laatikosto samassa paketissa. Kun nyt onnistuneesti uusin työtason, jäi vielä tilaa ja tilausta laatikostolle. Ensin ajattelin mennä huonekaluliikkeeseen ja ostaa lastulevyvirityksen ja tietenkin itse koota se. Mutta pienen itsetutkiskelun ja tori.fi -selaamisen jälkeen tulin siihen tulokseen, että kyllä kierrättäminen kannattaa. Kierrättäminen kannattaa monessakin suhteessa, mutta tärkeimpänä pidän tällä kertaa sitä, että sain 25 eurolla täyspuisen laatikoston, sen sijaan, että olisin ostanut 70-100 eurollla uuden lastulevyistä valmistetun laatikoston. Tai no, saahan niitä varmaan 50:llä eurollakin, mutta kun sen puuviilujäljitelmän kantaa sotkista ja jyskeistä kotiin, niin itkuhan siitä tulee kun ne on niin rumia.
Mutta oikeanlainen löytyi muutaman päivän selailun jälkeen. En siis selaillut ilmoituksia yhtä pötköä muutamaa päivää, vaan selailin päivittäin ja kun sopiva osuu kohdalle, voi sen noutaa vaikka vähän kauempaakin. Tämä löytyi 20km päästä.
 Ja nättihän se on kuin sika pienenä. Ystävällinen ja erittäin kauniisti artikuloiva ja pehmesti puhuva myyjä puhui laatikostosta ”hän” –muodossa.
”Hän” oli ollut myyjän äidin työpaikassa, toimistolla jo 80-luvulta lähtien ja sieltä lähtien ollut perheiden matkassa päätyen lopulta Työnallen työhuoneeseen. Uskon että Hän saa täältä erittäin hyvän kodin.
 
Ne normaalit proseduurit suoritettiin, eli otettiin kahvat ja pyörät pois, vilautettiin hiukan Makitan pyöröhiomakonetta. Puhdistettiin hiottu pinta ja sutaistiin maalia pintaan rajoja ylittävällä rakkaudella.




 
 
Tästä on kuulkaa hyvä jatkaa ja aloittaa uusi vuosi 2015!
 
Työnalle toivottaa hyvää uutta vuotta 2015. Kiitos että olette olleet lukemassa näitä raapustuksia, ja toivottavasti olette myös jatkossakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti