keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Palovaroitin, ja niiden helevetin kalliit paristot




Aina ei remonttiblogi ole pelkkää remontointia. Myös talon huolto- ja turvallisuusasiat ovat tarkkailussa ja tänään menetetään hermot Prismassa. Työnallea aidosti kyrsii tuotteiden hinnoittelu ja turhan elektroniikkaromun tuottaminen. Korostan että kyse on periaatteesta ja pyydän valmiiksi anteeksi brutaalia, lähes luolamiehen tasolle ulottuvaa kielenkäyttöäni: Perkele!

Ja sitten itse tarinaan.
                                          
 Ja tapahtuipa niinä päivinä, että keisari Augustukselta tuli käsky lähteä Prismaan ostamaan palovaroittimeen uusia paristoja.
Työnalle osti taannoin palovaroittimet ja osti niitä vielä lisääkin, samaa merkkiä koska olivat siroja ja nättejä. Ja turvallisiakin.
Kaikki meni hyvin, aina lähes viiden vuoden ajan, kunnes paristot alkoivat loppumaan.

Tässä vaiheessa on hyvä valottaa Keva-pomojen lailla tilanteen taustoja kaikelle kansalle.

Prismoissa ja myös muissa kaupoissa on myynnissä Minipalovaroitin Housegard KD-128, optinen  –merkkinen palovaroitin. Se maksaa mm. Prismassa 12,95e
Pakettiin kuuluu palovaroitin sekä 3kpl CR2450 litium nappiparistoja.

Työnalle oli siis menossa ostamaan uusia paristoja, ja ne maksavat leppoisat 4,5e /kpl ja sehän tekee yhteensä 13,5e




Tästä hehkulamppuhuijauksesta innostuneena Työnalle laittoi S-ryhmään palautetta.

*Odottaa kaksi päivää*

No ei sitä nyt ole tullut. Kerron sitten mitä vastasivat.

Kaikesta huolimatta, hyvää keskiviikkoa kansalaiset!

Työnalle sai vastauksen. Kohtalaisen hyvä vastaus, mutta kokeilen silti edullisempia paristoja ensi kerralla.

HOK-Elannon asiakasomistajapalvelu

Ohessa laatu- ja ympäristöpäällikkömme vastaus palautteesenne:

"Kiitos palautteestanne.

Tehdasasennetut paristot harvoin sisältävät käyttöönotettaessa yhtä paljon varausta kuin myynnissä olevat paristot. Tämä johtuu siitä, että paristot ovat voineet joissakin tapauksissa olla laitteessa useita kuukausia, jolloin varausteho on laskenut alkuperäisestä. Siten palovaroittimiin tehtaalla asennetut paristot eivät ole verrattavissa myynnissä olevien paristojen tehoon ja käyttöikään. Joka tapauksessa paristosta saatava teho vaihtelee kuitenkin aina käytön ja käyttökohteen mukaan. Palohälyttimen käyttöiän jatkaminen uusilla paristoilla on ympäristön kannalta kuitenkin järkevintä.

Satu Kattilamäki
Laatu- ja ympäristöpäällikkö"


Työnalle kiittää vastauksesta HOK-Elantoa








4 kommenttia:

  1. Arvon Työnalle on hyvä ja suuntaa katseensa vaikkapa teenlatkijoiden ebay-sivustolle osoitteeseen ebay.co.uk. Noin esimerkkinä Duracell -merkkisiä nappeja löytyy 5kpl paketti hintaan 5,70€ kotiovelle briteistä kiikutettuna. Tai jos Työnalle on tälläkertaa erityisen persau..tiedostava kuluttaja niin HongKongista saa ei-duracell -merkkisiä nappeja 5kpl hintalapulla 1,40€ postilaatikkoon asti.

    Mitä taas tähän blogiin tulee niin ehdotan Työnallelle jonkinsortin kirjallisuuspalkintoa tai kunniamainintaa. Oma onni ja autuus omakotitalon kanssa on edessä vuodenvaihteen jälkeen ja tämä blogi antoi kyllä sekä osviittaa siitä miten leppoisaa ja mahtavaa ja pelkkää auringonpaistetta oman talon asuminen on sekä aiheutti outoa suupielten nytkähtelyä, etenkin niissä kohdissa kun jäämiehenäkin tunnettu Työnalle on aavistuksen jostain pienehköstä vastoinkäymisestä harmistunut. Koko blogi tuli alusta nykypäivään asti nielaistua parissa illassa ja enemmänkin olisin mieluusti lukenut.

    Keep up the good work (niinkuin kuulemma lontoossa sanotaan), täältä ilmoittautuu yksi aktiivinen lukija(hullu!) lisää, siitäkin huolimatta että täällä kuutisensataa kilometriä ylempänä meidän (kuvitellulla) koirallakin on isompi koppi kuin siellä nuo persreikätontit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kovat kommenteista. Kirjallisuuden palkintoja olen odottanut kyllä, mutta en usko että ihan näillä meriiteillä vielä päästää pokkaamaan muuta kuin baarin portsarille.
      Työnalle kyllä teki kotiläksynsä ja kartoitti paristojen saatavuuden niin suomesta kuin maailmalta. Jo pelkästään verkkokauppa.comista tilaamalla saa yli puolet halvempia paristoja. Ja kyllä näistä mainitsin kitkerän tuoksuisessa palautteessani S-ryhmälle.
      Mutta kuten Kevan pomot, myös Työnalle ajattelee suurempia linjauksia tässä asiassa. Ja paristo-gatessa ongelman ydin on siinä, että kun keski-ikäinen pariskunta lähtee Prismaan ostamaan, no kaiken, niin useimmiten paristot ja niiden hinnat nähdään loppulaskussa niin häviävän pieneksi osaksi, ettei sen takia jakseta lähteä toiseen kauppaan, saatika sitten netistä tilailemaan. Nämä kauppaketkut, korjaan kauppaketjut ovat siitä ovelia, että hinnoittelevat jotkut ns. perustarvikkeet hieman korkeammiksi juuri siitä syystä, ettei niitä jakseta erikseen lähteä metsästämään.
      Eli kun Kyllikki ja Pekka lähtee perjantai-iltapäivänä kaupoille, niin Prismasta ne kaikki ostetaan, myös ne paristot.
      Puunhalailu vaatii työtä ja Työnalle on sen valmis tekemään, mutta monet muut eivät jaksa tai kiinnostu ellei se ole käden ulottuvilla.
      Palautteeni S-ryhmälle onkin kannustavasti kirjoitettu siten, että siinä kehotetaan hankkimaan halvempia paristoja tai hinnoittelemalla ne uudestaan.

      Onnea uuteen tupaan ja mahdollisiin remontteihin myös. Ja vielä kerran: kiitokset kommenteista. Tämä antaa taas voimia niin remontoinnin kuin kirjoittamisenkin saralla.

      Poista
  2. Niin,

    Juuri nuo nappiparistot ovat sikahintaisia joka paikassa. Tosin Ikeassa sai tuolla vitosella 10 kpl. En vielä tiedä kestävätkö yhtä kauan kuin Duracell.

    Kuinkahan moni huolehtii nuo pienet napit asianmukaiseen keräyspaikkaan? Lapsi tai eläin jos nielaisee vaikkapa pienen kellopariston, on vaarana mahalukun syöpyminen.

    VastaaPoista
  3. Ikea myy jotain napp paristoja 10kpl 2,99e hintaan. Iksun laatuaa tietty, mutta on ainakin meillä toimineet siinä kuin muutkin. En nyt muista olivatko ne juuri etsimääsi tyyppiä.

    Muistuupa mieleen, kun lähdin ostamaan anopille nappiparistoa. Halpamarketin hyllyssä oli jotain tuntemattoman merkkisiä Power jotain merkkisiä paristoja hintaan 2,50e kpl. Samassa hyllyssä oli myynnissä lippisled valaisin jossa oli samanlainen paristo sisässä ja vielä varaparisto mukana ja hinta oli 1,50e.

    VastaaPoista