tiistai 17. joulukuuta 2013

Tasa-arvoasiaa

  
Hyvää joulunalusaikaa rakkaat lukijat. 
Lunta ei tulla tupruta ja jo kohta se pukkikin sieltä kompastelee käymään.
Työnallen työkaveri ajatteli ääneen sellaista asiaa, että minkä takia kauppojen häälahjalistoissa on vain pellavapyyhkeitä, kahvinkeittimiä ja pölynimureita?
Hyvä pointti mielestäni. Aivan kuin näihin listoihin, siis niiden runkoihin, ei olisi koskettu sitten 70-luvun ja sen konseptin ovat koostaneet naiset.
Missä on ruuvinvääntimet, työkalupakit ja remonttiliivit? Mihin on unohdettu hallitunkit, ruohonleikkurit ja perhokalastusvälineet?

Ja kyllä, molemmat puolisot tarvitsevat uusia lakanoita ja tarjottimia, mutta tarvitaan niitä työkalujakin.

Työnalle korostaa olevansa tasa-arvon kannattaja ja lukeutuu feministiksi. Silti tässä joku epäkohta on?

Eipä silti, ei työnalle ole purjehtimassa avioliiton sumuiseen satamaan ainakaan ihan vielä ja jos onkin, niin lahjalistaa tuskin rustaan.


Oli miten oli, mutta näin on!

3 kommenttia:

  1. Eikös juhlakalupariskunta saa itse valita mitä tavaroita lahjalistalleen laittaa? Piti oikein tarkistaa ja ainakin Sokoksen palvelussa näin on. Se on siis juhlakalupariskunnan syytä, jos eivät ole tasa-arvoisia! Toisaalta, Sokoksella ei myydä jiirisirkkeliä tai epäkeskohiomakonetta, että valikoima hiukan rajoittaa tasa-arvoa.
    Itsehän en ollenkaan arvosta lahjalistahömpötystä. Jotenkin tuntuu lahjojen kerjäämiseltä. Jos kuitenkin sellaisen tekisin, niin tekisin sen johonkin riippumattomaan palveluun, joka ei ole sidoksissa mihinkään yksittäiseen kauppiaaseen. Ja laittaisin listalle asioita kuten "puolikas hirvi, voi olla yhtenä kappaleena, raakapaloiteltu tai paloiteltu" ja "auto tai helikopteri". Sitten voisin antaa lahjanantajille takaisin valmistamalla hirvestä herkullista ruokaa ja tarjoamalla sen lahjojille ja aterian jälkeen viedä heidät helikopterilla vaikka Tallinnaan!

    VastaaPoista
  2. Tätä juuri tarkoitin, että homma suunnataan selvästi vain kodin tavaroihin. Voisin kuvitella esim. Stockmannin tarjoavan myös jotain muuta kuin pellavapyyhkeitä ja silitysrautoja listoilleen. Eli ei ole tarjollakaan muuta kuin kodintavaraa.

    Kerjäämistähän tuo on ja ehkä miehet eivät vain välitä.

    Puolikas hirvi olisi kyllä komea näky työväentalon aulassa valkoisella liinalla tehosekoittimen ja pyyhekasan vieressä.

    VastaaPoista
  3. Toisaalta tapana on tuoda hääparille lahjoja. Jos lahjalistaa ei ole, niin nuoripari saa 5 aalto-vaasia, 3 sarpanevan pataa, 70 pyyhettä ja 6 kakkulapiota. VAIKKA on kerrottu että "emme toivo lahjoja". Onko hauskaa? Epäilen. Sinänsä ymmärrän lahjalistan, se helpottaa kaikkien elämää. Sitä en ymmärrä, että jos sanotaan "ei lahjoja" NIIN SITÄ EI USKOTA!!!111

    Stockmannilla on kuitenkin tuo ele-puoli, sieltä voisi laittaa lahjalistalle pelikonsoleita, GTAV:n ja CoDin, televisioita ja muuta hifiä ja viihdettä, mikä ainakin useimpia miehiä kiinnostaa.

    VastaaPoista