maanantai 17. maaliskuuta 2014

Riippuvalaisimia ja syömmentykytyksiä

Aallon harjalla



No nyt sitä päivitystä pukkaa koko ajan. Mutta kuten vanha sanonta kuuluu, silloin on taottava  kun on pappia seljässä ja tippuu eno veneestä.

Tänään kävi nimittäin niin, että Työnalle kunnioitti läsnäolollaan , viime vuoden marraskuussa avattua kierrätyskeskuksen myymälää. Työnalle olikin kärsinyt pienistä vieroitusoireista sillä Myllypuron kierrätystavaratalo laittoi muutama viikko sitten yllättäen lapun luukulle. Työnallen oli tapana käydä lähes viikottain katselemassa aarteita sieltä.

Mutta siis asiaan: kaikenlaista roinaa kierrätyskeskusmyymälästä löytyi mutta kellot ja ajantaju seisahtui hetkeksi Työnallen maailmassa klo 14:21
Alahyllyllä, lähes hylätyn näköisenä pötkötteli pari kappaletta riippuvalaisimia jotka muistuttivat erehdyttävästi Alvar Aallon vuonna 1952 suunnittelemia A110 "Käsikranaatti" –valaisimia.

Hilpaisin saman tien kassalle maksamaan, tinkaamista unohtamatta, nämä kauniit valaisimet. Hinta oli 6e kappale!!! Tinkasin toisesta puolet pois koska metallikehikko sisällä oli irti. Ymmärsin pian, että sen kuuluukin olla irti. Mutta yhtä kaikki. Eivät ole aidot Aallot, mutta eivät ole kaukanakaan siitä. Aidossa Artekissa on alareunassa kiertävä messinkikehä joka loistaa lampun palaessa. Näissä on muoviset neliömuotit jotka loistavat lampun palaessa.


Mutta kylläpä ovat kauniit. Tässä hyvät naiset ja herrat, tässä kohtaa Työnalle herkistyi lähes ilonkyyneliin. 




4 kommenttia:

  1. Aito tai ei - jos löytää mieleisensä, niin se on kyllä yhtä juhlaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tismalleen. Olen vain katsellut noita valaisimia koko illan. Ah ja voih

      Poista
  2. Eläköön itsetehdyt ja halvat kopiot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savolaiset sanois "nimenommaan"
      Vaikka nämä ei kyllä ihan halpiksiltakaan vaikuta. Maalattua alumiinia ovat ja päättelin että 70-80 -lukua pukkaa.

      Poista