keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Liitutaulumaalia seinään ja sitten... Ihanaa!!!!!



 
No niin sanoi lohikäärme kun hobitti veihtellä iski.
 
Elikä tosiaan nyt on käynyt niin että Työnalleen on iskenyt sellainen ihanaa-vaihe. Ihanaa-vaiheessa maalaillaan seiniä ja keksitään kaikkea ihanaa.
Tällä kertaa kohteena oli keittiön päätyseinä joka on ollut valkoinen. Valkoinen on todella säväyttävä ja ehkä jopa, yllättävä väri kodin seinäpinnoilla. Ihan joka poika taikka tyttö ei valkoista uskalla edes harkita seinänsä väriksi. Työnalle oli kuitenkin päätynyt valkoiseen väriin useammassakin seinässä, mutta liika on liikaa valkoisessakin.
Työnalle oli pidemmän aikaa pohtinut tosiaan keittiön yhtä seinää mustaksi. Ja nyt oli aika toteuttaa toiveet ja tehdä unelmista totta. Ihanaa!!
 
Työvaihe alkoi maalin ostolla. Mystisen salaisuuden verhon takana toimiva rautakauppa möi Työnallelle mustaa seinämaalia sekä liitutaulumaalia.
Musta seinämaali oli himmeää ja liitutaulumaali ihan vaan liitutaulumaalia. Liitutaulumaalin pienin purkki (taisi olla 0,3l) maksaa noin 15e ja sillä sutii noin 6m2. Suurempi litran purkki (3 x enemmän) maksaa tuplat, eli 30-33e.
Koska Työnalle jaksaa ja rakastaa toistaa virheitään, osti hän jälleen ensin pienen purkin ja sitten toisen pienen purkin. (tähän kirosanoja, paljon, taas)
 

Kun maalit oli hankittu, oli aika repiä kaapit ja muut rojut pois seinältä. Sen jälkeen teippaamalla rajaus ja maalia pintaan. Seinän oikea puoli (1/3 seinästä) maalattiin siis liitutaulumaalilla kattoon asti ja loput tavallisella mustalla maalilla. Eroa ei huomaa sitten mitenkään maalien välillä.
Tavallinen musta maali on kuiva jo tunnin päästä mutta liitutaulumaali on käyttökunnossa vasta noin viikon päästä. Kuivaa sekin siis nopeasti, mutta siihen päälle voi alkaa piirtämään kirkkoveneitä vasta viikon päästä. Näin sanovat ohjeet. Ensi sienipyyhintöjen jälkeen kuitenkin tuli pienet nyppylät esiin valkoisena entisestä seinäväristä ja siksi ostin siis toisen purkin, jotta voin maalata liitutauluosan vielä toiseen kertaan.
Jos siis maalatte valkoiselle liitutaulumustaa, niin hiokaa isommat nypykät pois.
 
Sitten kaapit paikalleen ja odottelemaan että viikko on mennyt. Ja kun se on mennyt, niin lapset ovat riemuissaan.
 

Myös Työnalle intoutui kirjoittelemaan elämänviisauksia ja muita ihanuuksia suuressa sistustusinnostuksissaan. Nyt voi ihanasti olla mystinen ja jakaa ihania letkautuksia kaikelle kotiväelle ja totta kai teille ihanat blogilukijat. Ihanaa, ihanaa, ihanaa. Siis tosiaan ihanaa!!!
 
(Työnalle myöntää lopuksi että on käynyt taas lukemassa niitä kaikkein ihanimpia, siis todella kauniita ja ihania blogeja ja siksi tässä nyt heittäytyy, etten sanoisi: sarkastiseksi)
 
Mutta lopputulos on… ihana!
Ensi kertaan!

2 kommenttia:

  1. No mutta siitähän tulikin ihan vallan ihana! Meillä hihkuttiin ihanaa sokkelimuottien äärellä, eli sinne tuskin viittasit noilla kauniilla... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä niillä kaikkein ihanimmilla blogeilla tarkoitan niitä tusina-sisustusblogeja jotka ovat täynnä designiä, ja kaikki aivan saman näköisiä.

      Poista