maanantai 25. heinäkuuta 2016

Kasvihuone on valmis


Mistä tietää että hellejakso alkaa? Ei tarvise kuin tarkistaa milloin Työnallen loma loppuu ja aurinko alkaa porottamaan niin maan perkeleesti.
No mutta sain minä jotain muutakin aikaiseksi loman aikana kuin vain turpean ja punoittavan naaman.

Nimittäin kasvihuone on nyt kuosissa. Kasvit vaan puuttuu, mutta kunnon viherpeukalo ei sellaisilla pikkuasioilla harrastustaan häiritse.
Eipä silti, sain sinne muutaman väsyneen yrtin ja naapurilta tomaatintaimen hoitoon, joka oli saanut sen itselleen hoitoon.

Joistakin ikkunapokista puuttui vielä ikkunaruutu ja viime vuonna koitinkin jo etsiä jostain sopivasti lasia ja yritin jopa mennä lasitusliikkeeseen mittoineni, jotta olisi puuttuvia ikkunaruutuja saanut teetätettyä. Mutta ei, lomilla olivat tai itse lasia ei meinannut saada mistään. Myöskään lasileikkuria en omista ja uskon, että tällaisilla rautahermoilla varustetun kaverin kun laittaa lasia leikkaamaan, niin siinä puista lähtee linnut lentoon kun kiroilun aika koittaa.
Pelastukseksi koitui rautakaupasta saatava UV-suojattu polykarbonaatti-levy. Neliölle tuolle materiaalille koitui hintaa noin 37e. Työstettävyys on helppoa, itse käytin rälläkkää. Läheltäkään ei erota, onko kyseessä lasi vai muovi. Toki pitää nyt vuosi pari katsella miten se pysyy kunnossa, vai pysyykö lainkaan.


Lattian marrakesh -laatat viimeisteltiin siten, että hiekkarannalta otin mukaan oikein siliää hiekkaa ja harjailin ne rakoihin ja koloihin.

Tästä ideasta olen harvinaisen ylpeä. Vielä en saa täyttä kuvaa aiheesta, sillä vihreää ei ole vielä kasvanut pitkulaiseen laatikkoon, mutta juttu on tämä:  Punaisen tiilen, vanhan harmaantuneen puun, raudan ja vihreän värien sekoitus on aivan helevetin hieno.

Heikkona hetkenä ostin myös aurinkokennolla toimivat kiinalaislyhdyt Anttilasta. En tilannut verkkokaupasta vaan ihan liikkeestä hain.
 Ovi oli tässä tapauksessa aika helppo tehdä, sillä jäljellä oli enää kaksi ikkunapokaa. Sahasin molemmista yhden ruudun pois ja laitoin laudasta levikkeet sivuille ja se oli siinä.


Mutta tällaista tällä kertaa. Laitan taidekuvia vielä toiseen postaukseen jahka kerkeän.
Adios!4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Erittäin vakava lainatarjous

  Hei
  Olen Simon Durochefort, myönnän lainoja jokaiselle tietylle henkilölle, yritykselle ja yhdistykselle erottamatta rodusta ja maanosasta innokkaasti seuraavien perusteiden mukaisesti:
  Summan valinta: 5 000 - 20 000 000 €.
  Takaisinmaksuaika: 1 - 20 vuotta.
  Palautus on 3 tyyppiä: kuukausittain, vuosittain tai yhden kerran.
  Vuotuinen korko: 3% lainan määrästä.

  Sähköposti: simondurochefort@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Todella kivan näköinen kasvihuone! Meillä alkaa myös pienet remonttityöt ja myös kasvihuonekin pitäisi rakentua kesän aikana. Vaihtolava vielä on etsinnässä. https://www.kuljetuskm.com/vaihtolavat.html

  VastaaPoista