perjantai 6. kesäkuuta 2014

Nurmikenttien kutsu


Ehtoisaa ehtoota sanoi ehtoinen emäntä.

Työnallen vanha työkaveri kertoi taannoin että heillä oli mökki saaressa. Saareen pääsi tietenkin vain veneellä. Mannerrannan naapuri kuulemma aina hilpaisi paikalle kun mökkeilijät tekivät lähtöään saareen. Oli tapana jutustella niitä näitä ja kysellä kuulumisia.
Kerran, eräänä suvena naapuri pelmahti taasen paikalle ja kyseli, että ”miten on menny”.
Tähän entinen työkaveri vastaamaan, että ”ihan hyvin on menny. Tosin viime viikonloppuna, kun ajeltiin saareen, niin perämoottori irtosi veneenperästä ja upposi järvenpohjaan. Se vähä harmittaa, että…”
Naapurin äijän lakoninen vastaus oli lyönyt ällikällä: ”älä ala mulle valittaa” ja taapertanut takaisin omalle pihalleen.

Noh, mutta jos nyt joku kysyisi Työnallelta että miten on menny, niin vastaisin, että hyvin on menny. Nurmikko kasvaa.

Rakkaat lukijat, olette ehkä jopa tahtomattanne saaneet seurata Työnallen loputtomalta tuntuvaa taistelua nurmikenttää vastaan ja nurmikentän taistelu ei ole ollut sitä perinteistä nurmikon villiintymistä tahi leikkaamista vaan että sen saisin kasvamaan, että sen voisi leikata. Paradoksaalista eikö totta?
Mutta kun se nurmikko pitää saada kasvamaan että Työnalle pääsee leikkaamaan sitä, jotta olisi taas yksi homma joka pitäisi hoitaa joka toinen viikko. Koska hommia ei ole tarpeeksi. Työnalle kuuluu myös Facebook-ryhmään nimeltä ”LMC Briggs & Stratton Riders” –ryhmään. Tähän ryhmään on valikoitunut vain kaikkein omistautuneimmat ja intohimoisimmat nurmikontrimmaajat. Miltä se nyt vaikuttaisi jos Työnalle kuuluisi ryhmään jossa hekumoidaan ruohonleikkaamisella ja Työnallella ei olisi nurmikkoa joka kasvaisi?

Oli miten oli, kerroin teille viime postauksessa nurmikon kalkitsemisesta ja ravitsemisesta. Työ alkaa vihtoin kantamaan hetelmää, nimittäin nyt ovat ruohokentät vihreät kuin Suomen kuudenneksi suurin eduskuntapuolue. Nurmi kasvaa kohisten ja itä-helsingin rauhan rikkoo vain Työnallen Murray-ruohonleikkuri.
Tuleen ei saa jäädä makaamaan vaan aion ilmata, kalkita ja ravita nurmikkoa vielä kesällä, koska nyt on vasta saatu nurmikon pieneliökanta aktivoitua. Ei anneta hiipua kuten vaalilupausten.


Oikein hyvää kesäkuuta ja alkanutta kesää hyvät lukijat!
Ensi kerralla asiaa sadevesien poisjohtamisesta ja harhaanjohtamisesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti