Hyvää alkanutta vuotta 2013 rakkaat lukijat ja muut tyhjännaurajat.
Vuodenvaihde ei suosinut suosikki-bloggaajaanne sen enempää kuin junioriakaan. Noroviruksen helliessä herkkiä vatsojamme, kuopus kruunasi homman vielä kuumeella sekä silmä- ja korvatulehduksella. Vatsatauti todella piti huolen siitä Lotus soft embo kasvatti liikevaihtoaan viimeisellä kvartaalilla.
Työnalle on ollut uudenvuodenpäivänä innokas porsliinialttarin halaaja taikka ”rekan ratin ohjaaja” harrastaessaan oksentelua, mutta tällä kertaa syyt olivatten siis aivan toiset. Painoakin lähti. Kyllä vuosi on hyvä aloittaa kunnon kuurilla.
Mennyt vuosi oli Työnallelle kirjoittamisen juhlaa ja suurta terapiaa, ja samalla muistelemista tehdyistä remonteista ja arviointia, mitä olisi pitänyt tehdä toisin ja mitä olisi pitänyt jättää tekemättä. Loppujen lopuksi kun asiaa näin taaksepäin katsoo, niin aika paljon sitä on tullut tehtyä. Pitäisiköhän vähän jarrutella menoa?
On ollut myös ilo huomata tuttava- ja kaveripiiristä sekä aivan tuntemattomilta, että yllättävän moni lukee näitä mietteitä ja vielä parempaa on se, että niistä on joku saanut jopa oikeita neuvojakin. Jotkut ovat taasen saaneet inspiraatiota ja jotkut lukevat vain siksi, ettei ole parempaa tekemistä. Ilahduttavinta on ollut kuulla kommentteja energiansäästöstä ja niiden vinkeistä ja miten monet ovat alkaneet seuraamaan energiakulutustaan, tai jos eivät seuraamaan, niin se on ainakin saanut heidät miettimään sitä (siis sitä energiankulutusta). Hyvä näin, koska ei sähkö nyt vaan tunnu halpenevan.
Olen myös ollut yhteydessä sellaisiin yrityksiin, joiden tuotteita tiedän hankkivani. Vireillä on mm. pienen kotivahdin hankinta. Kuten kaikki tiedätte, Työnalle on riippumaton kaveri ja ei anna alennusten tai muiden irrelevanttien asioiden vaikuttaa kirjoituksiin. Tulen kirjoittamaan tuotteista ja asioista juuri niin, kuin koen ne olevan ja miten asiat toimii. Turhaa en hanki, jo pelkästään ympäristön kuormituksen takia, mutta myöskään tilanpuutteen takia. Eli kun tarve tulee ulko-ovelle, niin sitten otetaan yhteyttä toimittajaan ja kassellaan.
Mutta ettei mene ihan jaskan jauhamiseksi, niin kerrotaan jotain asiaakin. Talvihan meillä on päällä juu. Lämpötilat ovat seilanneet ylös/alas kuin housut juhannuksena, joten se on johtanut, ainakin täällä etelässä, siihen että kadut ovat ajoittain erittäin liukkaat.
Työnallelle tuli täytenä yllätyksenä edellisenä talvena sellainen fakta, että jos jalankulkija vetää ns. lipat, eli kaatuu Työnallen tontin kohdalla olevalla katuosuudella, siis jalkakäytävällä, jota en omista, niin Työnalle on korvausvelvollinen tällä kaatuneelle piruparalle. Suora lainaus vakuutus- ja rahoitusneuvonnan oppaasta:
”Katujen ja yleisten alueiden kunnossapidosta vastaa kunta ja jalkakäytävien kunnossapidosta sen tontin omistaja, jonka kohdalla jalkakäytävä on. Tontinomistajan velvollisuutena on pitää jalkakäytävä käyttökelpoisena poistamalla jalankulkua haittaava lumi ja jää sekä huolehtia liukkauden torjunnasta. Lisäksi tontinomistajan velvollisuutena on tarvittaessa poistaa jalkakäytävälle tai sen vierelle kertyneet lumivallit. Tontinomistaja vastaa myös tontille johtavan kulkutien kunnossapidosta. Kunnossapitovastuussa oleva taho vastaa myös sellaisen jalankulkuun tarkoitetun kadunosan kunnossapidosta, jossa ei ole varsinaista rakennettua jalkakäytävää.”
Ja tässä tulee nyt se tärkeä asia: Kun teillä on vakuutus siinä kiinteistössänne, niin katsokaa, että vakuutuksessa on sellainen pykälä joka korvaa mahdolliset korvaukset loukkaantumistapauksissa.
Mahdollisuus siihen, että joku oikeasti kaatuu juuri teidän talon kohdalla ja vaatii vielä korvauksiakin siitä, on aika pieni, mutta mahdollinen.
Ja lopuksi vähän knoppitietoa lumesta ja sen painosta. Sitten kun sukulaiskutsuilla tai työpaikan kahvipöydässä päivitellään lumikuormasta katoilla ja sitten siitä kun tulee suojasää, niin sitten se lumi painaa vielä enemmän. Ei muuten paina. Kun tulee suojakeli, katolla olevan lumenpaino kasvaa vain 1-2 prosenttia, ei sen enempää.
Ei muuta kuin hyvää alkanutta vuotta ja kaivetaan ne työkalut esiin ja ruvetaan hommiin. Ja sitten vasta luetaan käyttöohjeet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti