maanantai 1. lokakuuta 2012

Lasi lieden yläpuolelle



Alkanutta Lokakuuta kuolevaiset. 


Työnalle on viettänyt juhlallista viikonloppua musisoinnin merkeissä. Työnallen ystävät astuivat nähkääs avioliiton kisamonttuun perjantaina, ja lauantaina oli asianmukaiset juhlat. Työnalle sai luvan soittaa kyseisissä kemuissa ja voi veljet että olivat mahtavat juhlat, musiikista huolimatta. Perjantaikin meni rock-musiikin ihmeellisessä maailmassa. Useasti näissä juhlinnoissa nautitaan muutakin kuin kansalaisluottamusta. Työnallekin otti hampaat irvessä sen kuuluisan puoli pulloa olutta, molempina iltoina, joten viime yön unet olivat muutakin kuin remontoimista. Sanotaanko nyt vaikka niin, että liskotkin osaavat remontoida.

Keittiöstähän meillä tuli kattava kuvareportaasi suoraan paikan päältä ja jutussa mainitsinkin lieden yläpuolelle tulevasta lasista. Työnalle sai viiltävää kritiikkiä lasin puhtaanapidosta tulevaisuudessa, joten otin tämänkin asian jotenkin huomioon asennusta tehdessä.

Tuossa muutama viikko sitten otin yhteyttä lasitusliikkeeseen ja tilasin turvalasin oikeilla mitoilla lieden yläpuolelle. Perjantainahan tuo oli sitten noudettavissa, joten enää oli homma asennusta vaille valmis.
Kysyin muuten samalla, tulevaisuutta silmällä pitäen, saunan ja kylpyhuoneen välille tulevasta lasituksesta, että kummasta on halvempi ja järkevämpi hoitaa lasitus kylpyhuoneeseen. Rautakaupat mainostavat standardimittaisia lasituskokonaisuuksia lähtöhinnaltaan 500e. Eli siis niitä saunan ja kylpyhuoneen väliseinäksi tulevia lasiseinää ja lasiovea.
Lasitusliikkeen setä pamautti heti keskustelun alkuun, että noin puolet kalliimpi meidän kautta.
Rehellinen vastaus ja näin olin asian ymmärtänytkin, mutta vaati vielä varmistusta. Rautakaupat tilaavat ison määrän kerralla ja saavat näin ollen paketin halvalla ja voivat myydä huomattavasti halvemmalla kuin lasitusliikkeet. Syykin on yksinkertainen, he joutuvat joka tapauksessa tekemään jokaisen yksilöllisesti ja mittojen mukaan.
Työnallukan saunaprojektissa on mahdollista vaikuttaa seinän ja aukon kokoon, joten päätynen standardikokoiseen lasiseinä/ovi-systeemiin. Saranoissa ja kiinnityksissä tietysti voi olla mallikohtaisia eroja laadussa, mutta selvitellään sitä sitten syssymmällä.


Mutta sitten tämä lieden lasi. Lasi on turvalasia ja reiät porattu lasitusliikkeessä leikkaamisen ohessa. Hinta oli 60 euroa. Ei paha.



Lasi piti saada irti seinästä tarpeeksi, että puhdistus takapuoleltakin on mahdollista. Takapuolen puhdistus kuitenkin koskettaa monia meistäkin.

Tein ylijääneestä pinnoitetusta kupariputkesta neljä holkkia ja proput seinään.
Sitten vaan ruuvattiin lasi seinälle ja se asia oli niin sanotusti taputeltu.










Ei mulla muuta tänään, nyt keskityn puuskuttamiseen. Palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti