Päivää! Torstai, tuo ainoa oikea pikkutiistai sai minut kirjoittamaan työkaluista.
Työkalut ovat eittämättä tärkeitä kapistuksia remonttihommissa ja rakentamisessa yleensä. En nyt aio käydä kaikkia vehkeitä ja työkaluja läpi, vaan kirjoitan joistakin tietyistä työkaluista, jonka hankinnan koen tärkeäksi ja mitä sen ostamisessa kannattaa miettiä. Kirjoitan myös sen takia, ettei tarvitse aina runoilla näitä neljän sivun mittaisia tekstejä. Lupsakka remontoijanne saattaa sairastua vaikka jännetupin tulehdukseen, jos joka päivä kirjoittelee niin pitkiä turinoita. Ja sitähän ei sitten kukaan usko. Eräs sukulaiseni sai muuten kerran jännetupin tulehduksen liiallisesta pleikan pelaamisesta sairaslomansa aikana. Kuinka ironista.
Maalaus, tuo oiva ja mahdollisesti yleisin keino saada itsensä näyttämään uskottavalta remonttireiskalta. Mikään ei ole uskottavampaa kuin toimistotyöntekijäpelle joka tulee kädet ja paita täynnä maalinroiskeita aamulla töihin. Hirvee urakka, aivan hirvee urakka. Itse muuten lukeudun juuri edellä mainittuihin pelleihin.
Maalaushommat tuntuvat aika yksikertaisilta asioilta, mutta muutaman kerran kun tekee pohjatyöt huonosti tai maalaa vääräntyyppisellä maalilla väärään pintaan, niin kiinnostus herää hieman paremmin tätä jaloa pintakäsittelyn lajia kohtaan. Itse kysyn aina rautakaupan myyjältä sopivan maalin kohteeseen ja jos oikein skeptiseksi heittäydyn, niin selvitän vielä itse. Viimeksi kysyin Tikkurilan maalausinfosta puuöljyistä ja sieltähän sitä infoa tuuttasi. Kannattaa käyttää tätä palvelua jos on kinkkisempi maalauskohde kyseessä. Sanotaan nyt esimerkiksi vaikka Ming-dynastian aikainen vaasi joka pitää maalata spraylla mustaksi. Eli tuo kohtuunormaali maalauspuhde, jonka jokainen suomalainen suorittaa ainakin pari kertaa elämässään.
Toinen hyvin yleinen kohde maalausasioissa on seinien ja kattojen maalaus. Hyvin useasti uuteen asuntoon muutettaessa maalataan ainakin seinät. Siis uuteen/vanhaan kämppään. Ihan uusia ei nyt ehkä heti aleta sutia. Seinien ja varsinkin kattojen maalauksessa maalitelan jatkovarsi on järkevä ostos ja niiden laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Jatkovarsi on paitsi kätevä katon maalauksessa, myös seinien maalauksessa. Vaikka seiniä yltäisikin maalamaan ilman jatkovartta, niin varren kanssa saat pitempiä vetoja aikaiseksi ja samalla maalausjälki on tasaisempaa.
Muutama vuosi sitten ostin rautakaupasta sen kaikkein halvimman jatkovarren hintaan 9,90€. Keltainen kaksiosainen jatkovarsi jota ruuvaamalla keskeltä sai jatkettua aina yli puolitoistametriseksi varreksi. Ensimmäisen maalausurakan jälkeen tuo sitten jämähtikin lopullisesti siihen täyteen pituuteensa. Siis se jatkovarsi. Sitä ei enää saanut mitenkään lyhyemmäksi ja maalaaminen kävi mahdottomaksi.
Marssin suorinta tietä takaisin rautakauppaan reklamoimaan kovaäänisesti huonoa laatua. Palautuksen jälkeen otin sen alumiinisen jatkovarren jonka reilun kolmenkympin hintaa ensimmäisellä kerralla kauhistelin.
Mutta uskokaa Työnallea, tämä kestää ja on kevyempi, kätevämpi, toimivampi ja ennen kaikkea laadukkaampi. Olen tällä maalannut jo kaksi asuntoa sisältä ja kapistus on edelleen kuin uusi. Hyvä sijoitus, jolla tulen melko varmasti maalaamaan vielä jälkikasvunkin ensi ja toiset asunnot, kun sitten joskus omilleen muuttavat.
Ja niin, mitä tuli taas alussa sanottua siitä kirjoituksen pituudesta? Taas tämä lähti lapasesta. Mutta ilmeisesti se ei hirveästi teitä lukijoita haittaa?
Ansioitunut remonttimies laittaa myös puolisonsa maalaus- ja remonttihommiin meriselityksistä huolimatta.
. Oikeastihan neiti oli ihan itse aloittanut maalaushommat. Mutta muistakaa maalatessa, etenkin paksuna, tuuletuksen tärkeys. Vesiohenteisilla maaleilla voi maalailla tiineenäkin mutta liuotinpohjaiset jätetään sitten suosiolla sellaisille, jotka eivät ole saaneet vähään aikaan lisääntymistarkoituksessa sitä jatkovarrellista rakkautta.
Maalihöyryisin terveisin, Työnalle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti